ZC Valjevo učestvuje na velikoj Konferenciji o VTO „Put do novog života“

12. jul 2024.

Velika konferencija o VTO u organizaciji medijske kuće „Telegraf“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja organizuje se u utorak 16.jula., sa početkom u 10h u kompleksu Comtrade, Savski nasip 7, na Novom Beogradu, a na njoj će aktivno učešće uzeti tim Centra za BMPO Zdravstvenog centra Valjevo sa prezentacijom svog rada. Jedan od panelista će biti dr Davor Živković, specijalista ginekologije valjevske bolnice, koji će predočiti najčešća pitanja parova i iskustva iz našeg Centra za VTO. Iz valjevskog centra za vantelesnu oplodnju rođeno je 621 beba.

Republika Srbija je tokom proteklih nekoliko godina pokrenula brojne programe u cilju rađanja dece i pomoći onima koji se bore sa sterilitetom. Konferencija o VTO „Put do novog života“ je prilika da se čuju odgovori na brojna pitanja kao što su šta je sve država uradila po ovom pitanju, šta je dostupno od procedura u našoj zemlji, koje novine nam stižu, a odgovore će dati stručnjaci panelisti: prof.dr Aleksandar Stefanović (GAK Višegradska), prof.dr Predrag Sazdanović UKC Kragujevac), dr Ana Jeremić (GAK Narodni front), doc.dr Dejan Mitić (UKC Niš), doc.dr Stevan Milatović (UKC Vojvodine) i dr Davor Živković (ZC Valjevo), a Ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar daće uvodnu reč i proći kroz analizu svega što je država uradila kako bi pomogla svima onima koji se bore sa sterilitetom, ali i koje nam novine stižu iz ove oblasti.

Država finansira u borbio sa sterilitetom sledeće:

Neograničen broj stimulisanih postupaka BMPO i neograničen broj krioembriotransfera do 45. godine žene koja nema dece

Dva stimulisana postupka BMPO i tri krioembriotransfera za žene do 45. godine koja ima jedno dete

Država plaća proceduru VTO i kada muški partner ima dijagnozu azoospermije i zamrznuti materijal u nekoj od klinika za VTP u Srbiji

Za sve koji ispunjavaju kriterijume za donaciju država omogužava jedan paket uvoza za izvođenje postupaka

Tri postupaka VTO sa doniranim jajnim ćelijama i tri stimulisana postupka sa doniramim spermatozoidima imaju svi parovi kojima je neophodna procedura, kao i tri krioembriotransfera za postupke sa doniranim materijalom

Ženama bez partnera omogućena je vantelesna oplodnja o trošku države, tri stimulisana postupka sa doniranim spermatozoidima, kao i tri krioembriotransfera dobijenih uz pomoć doniranih speramrozoida. (Uslov je da žena ima manje od 45 godina i da nema dete).

1. jul 2024.

Interni oglas za užu specijalizaciju iz sudske psihijatrije

1. jul 2024.

Naredba o zabrani snimanja

ONOKO aplikacija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Preuzmite aplikaciju skeniranjem QR koda.