Trajno rešenje za novi početak

26. sep 2023.

Odlukom vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, svi zdravstveni radnici koji su radili preko 18 meseci u Kovid sistemu, dobili su rešenja na neodređeno zaposlenje u zdravstvenim ustanova. V.d. zamenika direktora Zdravstveniog centra Valjevo, dr Vladimir Pantelić, dr Zoran Milosavljević pomoćnik direktora ZC za sekundarnu zdravstvenu zaštitu i VMS Jelena Kovačević Starčević glavna sestra za sekundarnu zdravstvenu zaštitu, upriličili su prijem za kolege koji su potpisali svoja trajna rešenja za stalno zaposlenje.

Dr Vladimir Pantelić je u pozdravnom govoru, uz čestitke, podsetio da svi znamo da su stubovi jedne zdravstvene ustanove pa i bolnice Zdravstvenoig centra Valjevo medicinske sestre i tehničari.

  • Osim medicinskih sestara, tu su nam lekari i drugo pomoćno osoblje i saradnici. Zamolio bih sve Vas da bez obzira na koje god ste odeljenje raspoređeni da poštujete kodekse ponašanja i tog odeljenja i ove zdravstvene ustanove. Naš prioritet, moramo da znamo to je pacijent. Svakom bolesnom čoveku moramo u svakom trenutku izaći maksimalno u susret, a najpre ljubaznošću, jer kažu da lepa reč i gvozdena vrata otvara pa vas na to podsećam. Prvi put kada sam pre deset godina došao u Medicinsku školu kao predavač, prva rečenica koju sam podelio sa đacima, a kasnije i kolegama je bila da na prvom času nauče ljubaznost i ponesu je kroz ceo svoj radni vek. Ta ljubaznost i pristojan odnos, znači zdravstveni i etički odnos prema pacijentu će Vas voditi uvek u pravom smeru – rekao je v.d. zamenika direktora ZC Valjevo, dr Vladimir Pantelić uz želje da se sa novoprimljenima dugo godina druži i radi pod krovom ustanove koju u toku sledeće godine očekuje najveća rekonstrukcija ikada.
  • Naša bolnica ima oko 44 hiljade metara kvadratnih, a nakon predložene rekonstrukcije novim planom i projektom, biće izgrađeno 66 hiljada metara kvadratnih. Vlada Republike Srbije je za ovu rekonstrukciju opredelila i uložiće oko 110 miliona evra. Rekonstrukcija će se obavljati po fazama i svi ćemo mi svojim radom doprineti da ta bolnica izgleda savremeno. U Zdravstvenom centru su stigle i brojne donacije koje olakšavaju rad i dijagnostiku. Nedavno je u urgentnom centru počeo sa radom ultrazvučni aparat donacija kompanije Gorenje. Sam enterijer urgentnog centra ćemo rekonstruisati u narednih dva do tri meseca, tako da idemo napred ka najznačajnijem unapređenju rada Zdravtvenog centra – zaključio je v.d. zamenika direktora Zdravstvenog centra valjevo dr Vladimir Pantelić.

Pomoćnik direktora Zdravstvenog centra valjevo za sekundarnu zaštitu, dr Zoran Milosavljević pozdravio je zaposlene u ime Opšte bolnice, naglasivši da je velika privilegija raditi u bolnici.

  • Velika je privilegija i čast raditi u bolnici. Normalno, velika je i odgovornost. Sasvim je drugi sistem rada koji se sprovodi u Domovima zdravlja kao primarnom nivou zdravstvene zaštite. Jedan složeniji rad i u to ćete se uveriti na samim odeljenjima na kojima ćete biti raspoređeni, ali ne sumnjam da ćete biti zadovoljni jer ste se svojim radom i dokazali. Vi ste radili u najtežim uslovima Kovid pandemije i izneli ste taj posao. Izneli ste vrhunski posao svojom mladošću i svojim znanjem i ja Vam se svima zahvaljujem ovom prilikom. Vi ste svojim radom zaslužili posao za stalno i teško je u današnje vreme dobiti trajno rešenje. Vaš rad je trebao neko i da prepozna, a srećom da je naša premijerka, predsednik i vlada Republike Srbije to prepoznala kao veliki inters i Ministarstvo zdravlja je donelo odluku o stalnom zaposlenju svih angažovanih tokom Kovid pandemije – rekao je dr Zoran Milosavljević, podelivši i savet sa mladim kolegama, da prate rad starijih iskusnih kolega i uče od njih.

15. novembra 2023.

Obaveštenje o isplati akontacije

6. novembra 2023.

Novi broj za zakazivanje radiološke dijagnostike

ONOKO aplikacija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Preuzmite aplikaciju skeniranjem QR koda.