Novogodišnji kolegijum

29. decembar 2023.

Praznici su lepa prilika da se rezimira godina za nama. V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, dr Vladimir Pantelić, održao je završni novogodišnji kolegijum zajedno za pomoćnike, načelnike i glavne sestre ustanove. On se ovom prilikom zahvalio svima na saradnji uz lepe želje na ličnom i profesionalnom planu, pozivajući sve na saradnju u Novoj 2024. godini.

Događaj koji je svakako prekretnica i obeležio je godinu za nama jeste ukrupnjavanje naše medicinske porodice u Zdravstveni centar Valjevo. Zdravstveni centar Valjevo formiran je 2. juna 2023. godine, spajanjem jedinica  primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. Spajanjem svih kapaciteta, Doma zdravlja Valjevo i Opšte bolnice Valjevo, pod isti krov, formiran je Zdravstveni centar sa preko 1600 zaposlenih što nas kotira među najbrojnije ustanove u gradu. U ustanovi trenutno imamo 50 lekara na specijalizaciji, a broj lekara na užoj specijalizaciji je 12. Broj zaposlenih koji su zasnovali radni odnos na neodređeno vreme u periodu: 01. januar-28. decembar 2023 godine je čak 91. Dr Pantelić je naveo da će se zalagati  da ustanova  i u narednom periodu omogući stalno zaposlenje mladom i kvalitetnom obrazovanom kadru. Broj  zaposlenih koji su ostvarili pravo na penziju tokom 2023 je 38, te smo im poželeli da što duže uživaju u zasluženoj penziji. V. d. direktora ZC Valjevo je podsetio na najznačajnije događaje koji su obeležili rad ustanove u 2023. godini.

  • Kao što znate naša Angiosala radi neprekidno u režimu 24 sata svih sedam dana nedeljno i kao takva je prepoznata u stručnim krugovima po svojim rezultatima, ali i od strane resorne ministarke koja je prilikom septembarske posete javno pohvalila rad tima angiosale. Podsetiću Vas da je u Angiosali ove godine urađeno preko 2400 koronarografija, 1000 PCI procedura i ugrađeno oko 130 Zbog ovih rezultata dobili smo sredstva za nabavku nove savremene angiosale. Kako je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, najavila u septembru, u Zdravstveni centar Valjevo stigla je nova magnetna rezonanca. Osim magnetne rezonance od države, dobili smo vredan ultrazvučni aparat koji košta oko 100 hiljada evra. Ono što će nam u mnogome unaprediti i olakšati rad jeste nova savremena magnetna rezonanca koja se trenutno instalira i očekujemo uskoro puštanje u rad kao i prve pacijente. Do sada je u ovoj godini urađeno je oko 6500 magnetnih rezonanci. Skener je koristilo blizu deset hiljada pacijenata, a svaki rentgen snimio je preko 20 hiljada pacijenata. Po najavi ministarke prof. dr Grujičić, a zahvaljujući  novoj platformi za zakazivanje termina snimanja magnetnom rezonancom, kojom će biti umrežene sve zdravstvene ustanove u zemlji, uskoro neće više biti lista čekanja. Dobili smo i aparat DEXu koji je veoma značajan za Službu fizijatrije. Dom zdravlja Valjevo je sredstvima oportuniteta dobio novi uređaj za čitanje citoloških pločica što dodatno ubrzava ginekološku dijagnostiku – naveo je dr Vladimir Pantelić.

Posebno smo ponosni na naš Centar za vantelesnu oplodnju koji pomaže rađanju novih života od 2012. godine kada je počeo sa radom. A evo i lepih ovogodišnjih brojki, u 2023.godini do sada rođeno 46 beba začetih u našem centru, od kojih je u Valjevu 14, a ostale u Šapcu-3, Loznici-6, Kraljevu-1, Kruševcu-1, Kragujevcu-3, Malom Zvorniku-1, Ljuboviji-1, Lazarevcu-2,Beogradu-3, Čačak-3. Takođe, urađeno je : 87 stimulisanih postupaka, 53 kriotransfera, a od 32 trudnoće, ostvarene u ovoj godini, već je  rođeno 3 dečaka i 3 devojčice. Tim Centra za VTO imaće punu podršku menadžmenta ZC Valjevo da nastavi svoj plemenit rad i unapređuje ga u skladu sa savremenim medicinskim dostignućima.

Što se tiče ostalih hirurških grupacija i tu imamo značajne i zapažene rezultate: Ortopedija nije prekidala svoj rad, a posebno se osim trauma ističu ugradnje endoproteza kuka i kolena. Hirurgija standardno kvalitetno radi s tim da se mladi lekari šalju na dodatne edukacije, a istaći ću i rad kolege Stojakovića koji je uspešno izveo hiruršku intervenciju laparoskopski na glavi pankreasa.

  • Ono što je izvesno, dugo najavljivano, od sledeće godine nas očekuje najveća kompletna rekonstrukcija do sada, počeće prva faza rekonstrukcije objekata bolnice. Urbanistički projekat kompleksa Opšte bolnice u Valjevu predviđa faznu izgradnju kompleksa, a vrednost posla je procenjena na 12,9 milijardi dinara, pez PDV-a (oko 110,3 mil EUR). Budući kompleks Opšte bolnice Valjevo će posle dogradnje i rekonstrukcije vredne 110 mil EUR činiti ukupno 24 objekta umesto sadašnjih 15, a ukupna površina pod objektima će se sa 14.000 m2 povećati na oko 18.000 m2.Što se tiče dogradnje i rekonstrukcije Bolnice Zdravstvenog centra Valjevo, čeka nas veliki posao i ja Vas sada sve pozivam da zajedno istrajemo jer nam je zdravstvo jedan od stubova društva – zaključio je dr Vladimir Pantelić, dodajući da će lično svima uvek biti na raspolaganju za saradnju i dobre ideje.

Po lepoj tradiciji nakon ovog kolegijuma, direktor je primio i ovogodišnje penzionere i mlade zaposlene.

Foto galerija

14. jun 2024.

Obuka iz transfuzione medicine

12. jun 2024.

Interni oglas za užu specijalizaciju

ONOKO aplikacija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Preuzmite aplikaciju skeniranjem QR koda.