Novi preventivni pregledi, u nedelju, 14. jula

11. jul 2024.

Građani će ovog vikenda u nedelju, 14. jula 2024. godine u Zdravstvenom centru Valjevo imati priliku ponovo potpuno besplatno da pregledaju svoje zdravlje od 8 do 17 časova.

U Domu zdravlja Valjevo, izabrani lekari će raditi opšti pregled. U Domu zdravlja Valjevo od 8 do 17 časova timovi lekara i medicinskih tehničara će raditi merenje krvnog pritiska, zatim EKG, a biće omogućeno određivanje nivoa glukoze, zatim merenje vrednosti TSH, FT3, FT4. Osim laboratorijskih analiza i merenja, građanima će nakon procene izabranog lekara opšte prakse biti omogućeni pregledi dežurnih endokrinologa  po potrebi i hitnosti stanja ove nedelje. Od ultrazvučnih pregleda ove nedelje građanima će biti omogućen UZ štitaste žlezde koje će raditi specijalisti za to obučeni.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani izdvoje svoje vreme i posvete ga sopstvenom zdravlju i blagostanju, u intervalu od 8 do 17 časova. Preventivni pregledi u nedelju 14. jula posebno su povoljna prilika da građani bez zdravstvenog osiguranja dođu do neke zdravstvene ustanove i provere svoje zdravlje potpuno besplatno.

Država ovim preventivnim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i medicinske prosvećenosti i edukacije kako bi preventivne preglede učinila pristupačnim i dostupnim građanima. Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju, u preko 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Foto galerija

1. jul 2024.

Interni oglas za užu specijalizaciju iz sudske psihijatrije

1. jul 2024.

Naredba o zabrani snimanja

ONOKO aplikacija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Preuzmite aplikaciju skeniranjem QR koda.