In memoriam

05. jul 2024.

Na komemorativnom skupu u sali „Dr Jovan Mijušković“ porodica, kolege i prijatelji odali su  poštu i poslednji pozdrav dr Petku Beštiću. Dr Petko Beštić, preminuo je u sredu, a iz kolektiva je pre dve godine otišao u zasluženu mirovninu, u kojoj na žalost nije stigao da uživa u svom zlatnom dobu jer se uhvatio u koštac sa opakom bolešću sa kojom se hrabro borio skoro dve godine. Radni vek je proveo u kolektivu Zdravstvenog centra Valjevo od 1986. godine, a o radu sa jednim posebnim čovekom kakav je bio dr Beštić, nakon  minuta ćutanja, obratila se dr Zorica Aćimović, načelnica Prijemno-urgentnog centra Zdravstvenog centra Valjevo. Dr Petko Beštić je 2006. godine iz drugih službi Zdravstvenog centra Valjevo prešao u Službu za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja(PUC) kao prvi specijlista urgentne medicine.

  • Dr Petko je svojim entuzijazmom kada je došao u našu službu, svojim nesebičnim radom, zalaganjem uticao na to da se naša služba dalje unapredi. On je bio jedan pre svega pošten čovek, iako strog, jednog bogatog duha sa ogromnim životnim iskustvom koje je bilo puno anegdota. Imao je taj hercegovački šarm kojim je plenio sve oko sebe i mislim da ga vreme nije preteklo i smrt sprečila da bi imao puno toga da nam ispiše u svojim memoarima – rekla je dr Zorica Aćimović, napominjući da smrt ne postoji kao takva nego da ljudi umiru kada vas svi drugi zaborave, a sećanje na dr Beštića ćemo s ponosom obnavljati dok smo i mi sami prisutni.

Direktor ZC Valjevo, dr sci. med. Vladimir Pantelić, evocirao je uspomenu kada je dr Beštića upoznao kao mlad lekar i uz znanje dr Beštića uspešno širio sopstveno znanje i iskustvo iz urgentne medicine, ali i života.

  • Imali smo izuzetnog čoveka, izuzetnog lekara, požrtvovanog, spremnog da pomogne u svakom trenutku, i kolegi i bolesnom čoveku. Osim o lečenju pacijenata, voleo je da priča o porodici i uvek je spominjao suprugu, ćerku i sina. Dr Petka Beštića ćemo pamtiti kao izuzetnog čoveka, punog energije, koga je opaka bolest prekinula u planovima. Čovek kao Petko ne umire i kao što Vladika Nikolaj kaže da kada su mu dali jednu pantljiku života video je samo jednu tačku. Ovo što živimo ovde to je samo jedna tačka i tako ćemo se opet u nekom vremenskom intervalu sresti sa dr Petkom – rekeo je dr sci.med. Vladimir Pantelić.

Jedan Hercegovac kakav je bio dr Petko Beštić  je kao poslednju  želju izrazio da se u večnosti  vrati svojim korenima, tako da će se sahrana održati u nedelju 7. jula u njegovom rodnom Nevesinju. Dr Petko Beštić je bio porodičan čovek, a iza njega su ostali supruga, sin i ćerka.

Foto galerija

1. jul 2024.

Interni oglas za užu specijalizaciju iz sudske psihijatrije

1. jul 2024.

Naredba o zabrani snimanja

ONOKO aplikacija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Preuzmite aplikaciju skeniranjem QR koda.