Dan sestrinstva i slava sv. Vasilije Ostroški

08. maj 2024.

U nedelju 12. maja, Zdravstveni centar Valjevo i sestrinstvo Službe pneumoftiziologije, koje je ove godine domaćin, obeležiće  Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilija Ostroškog.

Sveta liturgija biće služena u hramu Sv. Kozme i Damjana u krugu valjevske bolnice, od 8.30 sati, a od 10 sati biće obležen Dan sestrinstva u Edukativnom centru valjevske bolnice.

Dan sestrinstva obeležava se svuda u svetu u čast Florens Najtingejl koja je postavila temelje jedne od najhumanijih profesija. U najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Kolubarskom okrugu, Zdravstvenom centru Valjevo, radi preko 900 medicinskih sestara i tehničara, a svake godine na 12. maj se neke od njih nagrade strukovnim priznanjima na Centralnoj republičkoj proslavi Dana sestrinstva. U okviru obeležavanja Dana sestrinstva u Zdravtsvenom centru Valjevo će biti prezentovani i rezultati rada službe domaćina kao i težnje za unapređenjem struke uz podsećanje na slavnu istoriju u kojoj su se upisivala imena poput slikarke Nadežde Petrović koja je kao bolničarka ostvila veliki trag. Sledeće godine lepu tradiciju obeležavanja Dana sestrinstva i slave posvećene jednom od najvećih svetaca sv. Vasiliju Ostroškom, nastavlja sestrinstvo druge odabrane službe Zdravstevnog centra Valjevo, a ovaj datum je prilika da se u zajedništvu okupe svi predstavnici struke i institucija grada Valjeva.

17. april 2024.

Nalog

5. april 2024.

Obaveštenje o neradnim danima

ONOKO aplikacija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Preuzmite aplikaciju skeniranjem QR koda.