„Čuvar života“ za valjevske anestetičare

15. maj 2024.

Na XI  Kongresu UINARS-a  u Nišu, zapažen uspeh je imala i naša Služba anestezije sa reanimatologijom. Ovo priznanje je osim za anestetičare značajno jer je divan primer kako se predstavlja ustanova u stručnoj javnosti. Na stručnom skupu 2003. godine, tada organizovanom u Valjevu, održana je prva Sekcija intenzivnih nega, potekla je ideja i osnovano strukovno Udruženje sestara i tehničara intenzivnih nega, anestezije i reanimacije Srbije(UINARS). UINARS je među pet kategorija nagrađenih iz čitave zemlje odabralo anestetičare Zdravstvenog centra Valjevo da ove godine ponesu povelju „Čuvar života“.

  • Dodeljena nam  je povelja ,,Čuvar života“ za izuzetan doprinos i posebne zasluge u radu sa vitalno ugroženim pacijentima i zalaganje na polju razvoja i afirmacije profesije sestrinstva u Srbiji. Priznanje se odnosi na sav rad u usavršavanju i edukaciji anestetičara za izuzetan doprinos i posebne zasluge u radu sa životno ugroženim pacijentima. Svakodnevno smo na toj tankoj liniji koja razdvaja život od smrti. Zahvaljujući stalnom učenju i novim aparatima uspešno idemo u korak sa svim izazovima, a to je strukovno udruženje prepoznalo – naveli su anestetičari, ponosni nosioci ovogodišnje povelje „Čuvar života“.

Ovom prilikom posebno priznanje je dodeljeno i Ljiljani Stepanović, glavnoj sestri Odseka anestezije, za doprinos u organizacijama i realizacijama stručnih aktivnosti Udruženja medicinskih sestara i tehničara intenzivnih nega, anestezije i reanimacije Srbije, od njegovog osnivanja.  Glavna sestra Odseka anestezije  svojim imenom, likom, delom, ali pre svega znanjem i iskustvom doprinosi svakodnevno  razvoju  plemenite profesije. U Službi anestezije sa reanimatologijom radi 24 anestetičara, a ukupno sa anesteziolozima i jedinicom intenzivne nege radi 70 medicinskih radnika. Svakodnevno bilo da se radi o reanimaciji, trasportu na tercijarni nivo lečenja, ili asistiranju tokom operativnih zahvata, anestetičari su rame uz rame u timu sa lekarima kod najtežih životnih stanja pacijenata.

Foto galerija

17. april 2024.

Nalog

5. april 2024.

Obaveštenje o neradnim danima

ONOKO aplikacija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Preuzmite aplikaciju skeniranjem QR koda.